WordPress'te Görüntü Ekleme ve Düzenleme Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Sanal Blog Arsivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

WordPress'te Görüntü Ekleme ve Düzenleme Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


Blog yazılarınızdaki resimleri kullanarak kendinize güveniyor musunuz?
Blogcuların mutlak bir kuralı yokken ihtiyaç duyduğu  görüntüleri içermesi çoğu, her gönderide (normalde veya başlangıçta çok yakın) en az bir göz alıcı resim içerecektir.
Bununla birlikte, görüntülerde hata yapmak kolaydır. Yasal olarak görüntüleri nasıl elde edeceğimizi zaten biliyoruz. Bu nedenle, birisinin telif hakkını yanlışlıkla ihlal etmiyorsunuz.  . Ancak bugünün postunda, görüntüleri yükleme ve ekleme işlemlerini gerçekleştirmek istiyorum.
Bloglamaya yeni başladıysanız veya yıllardır blog yazmış olun, umarım bugünkü yazıdan yeni bir şey öğreneceksiniz. Temel bilgilerle başlayacağız ve bazı daha gelişmiş ipuçlarına ve püf noktalarına geçeceğiz.
O, ele alacağımız on şey.
  1. Web'den bir görüntü nasıl indirilir?
  2. Blogunuza bir resim nasıl yükleyebilirim?
  3. Gönderinize nasıl resim eklenir?
  4. Resminizdeki görüntünüzü nasıl hizalayabilirsiniz?
  5. Resminizi nasıl yeniden boyutlandırabilirsiniz?
  6. Resminizi bir bağlantıya nasıl dönüştürebilirsiniz?
  7. Resminize alt metin nasıl eklenir?
  8. Görselinizi WordPress'te nasıl düzenlersiniz?
  9. Resim dosya boyutlarınızı düşük tutma
  10. Retina ekranları için görüntüleri nasıl optimize edilir

# 1: Web'den Görüntü Nasıl İndirilir

Yepyeni blog yazarları ilk engelde biraz sıkışmış hissedebilirler: Seçtikleri görüntüyü indirirler.
Yasal olarak kullanabileceğiniz bir resim bulduktan sonra, bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. (Web'deki mevcut URL'yi kullanarak yayınınıza eklemek teknik olarak mümkün olsa da, bu "hotlinking" kötü bir fikirdir. Birçok site, sunucularına fazladan baskı uyguladığı için beğenmez. geçerli konumundan kaldırılır, yayınınızdan da silinir.)
Bir görüntüyü indirmek için üzerine sağ tıklayın. “Resmi farklı kaydet…” gibi bir seçenek görmelisiniz. (Tarayıcınıza bağlı olarak biraz farklı olabilir.)
“Resmi farklı kaydet…” üzerine tıklayın ve ardından bilgisayarınızda kaydetmek istediğiniz klasörü seçin.
Resimlerin bir kitaplığı olarak hareket eden sitelerde (örn. Pixabay ve Flickr gibi), normal olarak görüntü için farklı boyutlardan seçim yapabilirsiniz. İşte üzerinde nasıl göründüğü.
Soldaki sayılar her görüntünün piksel cinsinden boyutlarıdır (yükseklik olarak genişlik). Sağdaki sayılar kB / MB cinsinden her görüntü dosyasının boyutudır. Gördüğünüz gibi, daha büyük görüntüler daha büyük dosyalara eşittir.
Hangi boyutta seçtiğinize bağlı. (Bu listenin # 9 ve # 10 bölümlerinde bunu daha ayrıntılı olarak ele alacağız.) Bulanıklık üzerinde en büyük görüntüleri indirmek için bir (ücretsiz) hesap oluşturmanız gerektiğini unutmayın.

# 2: Blog Yazınıza Resim Nasıl Yüklenir?

Bir resmi seçip indirdikten sonra, blog'unuza yüklemeniz gerekir.
WordPress'te, kontrol panelinize giriş yapın, seçtiğiniz postayı açın (veya yeni bir tane başlatın) ve “Medya Ekle” düğmesine tıklayın.
Ardından “Dosya Yükle” sekmesine tıklayın. Seçtiğiniz dosyayı sürükleyip bırakarak blogunuza yükleyebilir ya da bilgisayar klasörlerine göz atmak için “Dosyaları Seç” düğmesini tıklayabilirsiniz.
(Hangisini seçerseniz seçin, orijinal dosya bilgisayarınızda kalacaktır. Sadece bir kopyası yüklenir.)
İsterseniz, aynı anda birkaç görüntü yükleyebilirsiniz.

# 3: Resim Ekleme

Öncelikle, imlecinizi, görüntünüzü yazıya yerleştirmek istediğiniz yere yerleştirin. (Bir metin satırının başına veya sonuna tıklayın veya boş bir satıra tıklayın.)
Yüklediğiniz resimler medya kitaplığınızda kullanılabilir. “Medya Ekle” yi ve ardından “Medya Kitaplığı” sekmesini tıklayın (sizin için önceden seçilmemişse) ve onları göreceksiniz.
Bir görüntü eklemek için üzerine tıklayın ve ekranın sağ tarafında bu paneli göreceksiniz.
Görüntünün hizalamasını ayarlayabilir, bağlantı ekleyebilir ve görüntülenmesini istediğiniz boyutu seçebilirsiniz. Bunları daha sonra bu yazıya dahil edeceğiz. (Ekledikten sonra bu ayrıntılardan herhangi birini değiştirmek için resminizi düzenleyebilirsiniz.)
Resmi, imlecinizin bulunduğu yayınınıza yerleştirmek için “Gönderiye ekle” yi tıklayın.

# 4: Resminizdeki Resminizi Nasıl Hizala

Görüntünüzü hizalama ayarını değiştirmeden eklediyseniz, tam istediğiniz şekilde görünmeyebilir. Belki de metninizin üstünde, ortalanmış veya yazının başında olmasını amaçlamıştınız. Ancak bunun yerine metnin yanında doğru hizalanmış.
(Ayrıca, hizalamayı, boyutunu ve daha fazlasını seçebileceğiniz resmi düzenlemek için küçük kalem düğmesini de tıklayabilirsiniz.)
Resminiz şimdi gönderilerinizde doğru bir şekilde hizalanmalıdır.

# 5: Resminizi Yeniden Boyutlandırın

Görüntünüz çok büyükse, üzerine tıklayarak yeniden boyutlandırabilir ve ardından mini menüdeki düzenle düğmesini tıklayabilirsiniz.
Görselle ilgili ayrıntıları görürsünüz. “Boyut” un yanındaki açılır menüyü tıklayın ve bir dizi seçenek göreceksiniz.
Listelenen boyutlardan biri sizin için çalışıyorsa, onu seçin. Değilse, “Özel Boyut” a tıklayın ve görüntünüz için piksel cinsinden bir genişlik veya yükseklik girin. Hangisini seçerseniz seçin, diğer boyut otomatik olarak ayarlanacaktır.


Ekranın altındaki "Güncelle" düğmesini tıklayın ve seçtiğiniz boyutta güncellenen resim ile yayınınıza geri dönün.
Bu işlemin, orijinal yüklediğiniz resmin boyutunu değiştirmediğini ve dosya boyutunun aynı kalacağını unutmayın. (Daha sonra bu yayında daha fazlasını ele alacağız.)

# 6: Resminizi Bağlantıya Dönüştürme

Bir noktada, okuyucuların farklı bir sayfaya gitmek için tıklayabilecekleri bir görüntü oluşturmak isteyeceksiniz.
Örneğin, şunları oluşturmak isteyebilirsiniz:
  •  Her bir resmin uygun gönderiye bağlanmasıyla birlikte, çeşitli yayınlardan öne çıkan resimleri gösteren bir "başlangıç ​​sayfası" sayfası
  • Amazon'daki kitaba bağlanan her kitap için kapak resmi ile birlikte kitap incelemeleri sayfası
  • Ürünleriniz için özel bir "satın al" düğmesi, her biri bir PayPal veya alışveriş sepeti sayfasına bağlanıyor
Resminize bir bağlantı eklemek için, resmin üzerine tıklayın ve ardından Görüntü Detayları ekranını almak için görüntülenen küçük "düzenle" düğmesini tıklayın.
"Bağlantı Yap" açılır menüsünü tıklayın ve "Özel URL" yi seçin. Daha sonra, resmin bağlanmasını istediğiniz URL'yi girebilirsiniz.
Değişikliklerinizi görüntüye kaydetmek için “Güncelle” düğmesine tıkladığınızdan emin olun.
Bir görüntüye bağlantı eklemenin daha hızlı bir yolu bağlantınızı kopyalamak, ardından görüntüyü tıklatıp bağlantıyı yapıştırmaktır (bir bilgisayarda Ctrl + V tuşlarına veya Mac'te Command + V tuşlarına basın). Bu, bağlantıyı otomatik olarak görüntüye ekler.

# 7: Resminize Alt Metin Ekleme

Alt (alternatif) metin normalde erişilebilirlik için kullanılır. Ekran okuma yazılımını kullanan kişilere okunabilecek resminizin kısa bir tanımını sağlar. (Görüntü yüklenmezse ekranda metin olarak da görünecektir.)
Bunun bir altyazıdan farklı olduğunu unutmayın. Bir başlık girerseniz, yayınınızdaki resmin hemen altında görüntülenir.
Düzenlerken resminize alt metin ekleyebilirsiniz. Alternatif Metin alanını istediğiniz herhangi bir metinle doldurmanız yeterlidir.

# 8: WordPress Kendinizdeki Resminizi Nasıl Düzenlersiniz?

Normalde Photoshop gibi bir yazılım kullanarak bunları yüklemeden önce görüntüleri düzenlemek en iyisidir (ya da ücretsiz bir alternatif istiyorsanız, Gimp  veya Paint.NET   ).
Ancak bazen WordPress içerisinde orijinal resminizde ayarlamalar yapmak isteyebilirsiniz. Görüntü Detayları panelindeki “Orijinali Düzenle” düğmesine tıklayarak bunu yapabilirsiniz.
Sonra bu ekranı göreceksiniz.

Daha sonra görüntüyü yeniden boyutlandırabilirsiniz. (Sadece küçültebilirsin, yukarı değil.)
Not: Başka düzenlemeler yapmadan önce bunu yapmak en iyisidir.
Görüntüyü döndürebilir veya hemen üstündeki düğmeleri kullanarak yukarıdan aşağıya veya soldan sağa doğru çevirebilirsiniz.
Resmi tıklayarak üzerine tıklayarak ve seçtiğiniz alanı seçmek için sürükleyebilirsiniz. Orijinal görüntü, soldan sağa doğru çevrilmiş, böylece kırpılmış bir alan seçilmiştir.
Resmi kırpmak için resmin üstündeki soldaki “kırpma” düğmesine tıklamanız gerekir.
Görüntünüzdeki değişikliklerden memnun kaldığınızda, bir sonraki ekranın altındaki “Kaydet” i, ardından bir sonraki ekranda “Güncelle” yi tıklayın. Şimdi yeni görüntünüzü kendi içinde görmelisiniz.
Bir şey ters giderse, “Orijinal Resmi Geri Yükle” seçeneğini kullanarak orijinal resminizi geri yükleyebilirsiniz.

# 9: Görüntü Dosya Boyutlarını Nasıl Düşük Tutmalı?

Resim dosyalarınız ne kadar büyük olursa, web sayfanıza yüklenecekleri süre de o kadar uzun olur. Ve bu, sitenizin performansını etkileyebilir. Siteniz gerçekten çok yavaş yükleniyorsa, okuyucular basitçe pes edebilir ve başka bir yere gidebilir.
Aşağıdakiler dahil, dosya boyutlarını aşağı indirmenin çeşitli yolları vardır:
  • Mümkün olduğunda .jpg resimleri kullanma.  Sıkıştırılmışlar, bu yüzden diğer dosya türleri kadar yüksek kalitede değiller. Ancak normal blog yayınlarındaki resimler için muhtemelen iyi görüneceklerdir. Ancak, şeffaf (veya kısmen şeffaf) görüntülere sahipseniz, bunları .jpg biçiminde kaydedemezsiniz.
  • Resminizi  WordPress'e yüklemeden önce yeniden boyutlandırma  Fotoğraf makinenizde ve 4000 piksel genişliğinde bir fotoğraf çektiyseniz, onu düzenlenmemiş blog'unuza yüklemeyin. Evet, postanızda ölçeklendirebilirsiniz (bkz. # 5), ancak resmin yüklenmesi uzun zaman alacaktır. Bunun yerine, fotoğraflarınızı medya kitaplığınıza yüklemeden önce yeniden boyutlandırmak için görüntü düzenleme yazılımı kullanın .
  •  Geçmişte yüklediğiniz görüntüleri yeniden boyutlandırmak ve optimize etmek için WordPress eklentisini kullanma  Smush . Bu sitenizi önemli ölçüde daha hızlı hale getirebilir.
  • .Png resimlerinizin  boyutunu azaltmak için TinyPNG servisini  ve / veya Sıkıştır JPEG ve PNG görüntüleri eklentisini kullanın. (Kısmen saydam görüntülere sahipseniz, muhtemelen .png dosyalarıdır. Ayrıca, grafikteki herhangi bir dosya için .png kullanmalısınız.)  

# 10: Retina Ekranları İçin Resimleri Optimize Etme

En yeni Apple ürünleri, normal ekranlardan daha yüksek bir inçlik piksel yoğunluğuna sahip olan Retina ekranlarına sahiptir. 
Bu, yayınınız için bir 500 piksel x 330 piksel resim istiyorsanız, bunu 660 piksele kadar bir resim olarak 1000 piksel boyutunda yüklemeniz en iyisidir. Bu şekilde retina ekranında keskin bir şekilde görüntülenebilir.
Temanız, daha büyük boyutta gönderiye eklemeniz durumunda, görüntüyü her kullanıcı için otomatik olarak boyutlandırabilir ve görüntüleyebilir (cihazlarına bağlı olarak). Değilse, WP Retina 2x eklentisini kullanabilirsiniz  ( Barn2 Media tarafından ayrıntılı olarak açıklanmıştır)   retina görüntülerini uygun şekilde oluşturmak ve göstermek için ) kullanabilirsiniz.
Bu yazıya katılacak çok şey olduğunu biliyorum. Endişelenme: Bir kerede herşeyi ustalaştırman gerekmiyor.
Blog oluşturmada yeniyseniz, resimleri blogunuza indirip yükleyip temel bilgileri göndererek kendinize uygun bir noktada gönderin.
Ancak uzunca bir süredir blog yazıyorsanız, bugün de yeni bir ipucu veya hile aldınız. Bu hafta uygulamaya nasıl koyacaksınız?

Share on Google Plus

About Diapers

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 yorum:

  1. Merhaba!

    Acil Kredi ihtiyacınız var mı? Bireysel veya Ticari Kredilere mi ihtiyacınız var? Aylık taksitin azaltılmasında size yardımcı olabilecek saygın bir Finans Kurumu'yuz, bu sayede müşterilerimiz ay sonuna kadar nefes alabilecekleri odaların yanı sıra uygun ödeme seçeneklerine de sahipler. Bize şu adresten ulaşın: Howardfinancialaid@yahoo.com

    Hizmetlerimiz aşağıdakileri içerir:

    * Araç Finansmanı
    *Bireysel kredi
    * Borç konsolidasyonu Kredisi
    *İş kredisi
    * Yeniden Finansman Kredisi
    * Ev Kredisi
    * Mortage Kredileri, vb.

    Kredilerimiz azami güvenlik için iyi sigortalanmış önceliğimizdir. Geceleri uykunuzu kaybediyorsanız, yasal bir borç verenin nasıl alınacağına mı merak ediyorsunuz? % 4'lük düşük faiz oranına yardımcı olabiliriz. Biz güveniliriz ve detaylar kesinlikle gizlidir.

    Not: Bizimle iletişime geçtiğinizde ek şartlar size çevrimiçi acentelerimiz tarafından iletilecektir: Howardfinancialaid@yahoo.com

    En iyi dileklerimle.

    YanıtlaSil