Enerjik Olmak İçin İhtiyacınız Olan İyi Uyku Alışkanlıkları (Ve Kaçınılması Gereken Kötü Durumlar) - Sanal Blog Arsivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Enerjik Olmak İçin İhtiyacınız Olan İyi Uyku Alışkanlıkları (Ve Kaçınılması Gereken Kötü Durumlar)

Uyku, sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşam için en önemli unsurdur. Altı ya da yedi saat uykuda çalışmak için mükemmel olduğunu düşünen birçok insan var. Diğerleri kolejden çekmeye çalıştığımız gibi 'bütün gece' nin bizi etkilemeyeceğine inanıyor.
Her ne kadar hepimiz meşgul insanlar olsa da, bu son tarihlere ulaşmak için tüm saatlerde kalmak hayatınızı etkileyecektir.
Bu makalede, kötü uyku alışkanlıklarınızın zihinsel ve fiziksel sağlığınızı ve her gün enerjik olmanız için gereken iyi uyku alışkanlıklarınızı nasıl etkilediğini inceleyeceğiz.

Uykusuzluk ne kadar kötü olabilir?

Sağlıklı uyku alışkanlığınız yoksa, profesyonel yaşamınız ve hatta kişisel
hayatınız risk altında olacaktır. En hafif tükenme belirtileri bile, başkalarına büyük sinyaller verebilir.
Gününüzü, birkaç saat uykudan sonra her şeyin iyi olduğuna inanıyor olabilirsiniz, ancak daha sonra, bunalmışsınız ve programla tamamen ilgilenmiyorsunuz. Şöyle diyebilirsin ki: “Aman Tanrım, bugün çok kapalıyım, bana aldırma.”
Evet, etrafınızdaki insanlar biraz rahatsız ederseniz veya işte çalışmaya devam edemezsiniz. Yorgun olduğun için kestirmeye ihtiyaç duyuyorsan, bu da önceki gece iyi uyuyamadığın anlamına geliyor. Yetenekleri arttırmak, üretkenliği artırdığı ve bu şeklegirmenizi engelleyebildiğiniz için çok sağlıklıdır çökme.
Bu kötü bir uyku alışkanlığı örneğidir: Çok geç kaldınız, bu yüzden ertesi gün, birazcık yetişmeye çalışıyorsunuz, böylece on dakika boyunca kestirdiniz, sonra yirmi dakika ve bir saat sonra!
Ulusal Uyku Vakıfları, yorgunluktan ötürü uyursanız, uyku / uyanma programınızla uğraşacak bir uyku döngüsüne gireceğinizi söyler. Bilim adamları, 24 saatlik iç saat olan sirkadiyen ritminizi ve düzenli aralıklarla uykusuzluk ve uyanıklık arasındaki döngüleri söylerler. Saat beynin içinde var ve günün çeşitli zamanlarında ne kadar ya da az enerjinin olacağını belirler.
Uyanıklık her zaman tehlikeye düşerse, kendini sık sık felaketler için ayarlıyorsun.
Yeterince kapama zamanı almadıysanız karşılaşabileceğiniz birkaç ince ve zararlı sonuç vardır. Çalışmalar artık sekiz ya da dokuz saat uyku almanın kritik olduğunu söylüyor. Bundan daha az bir şey varsa ve iş performansında aksaklıklar veya başka aksilikler yaşayacaksınız. Uyku bozukluğu ve hafif rahatsızlık vermek istemezsiniz.
Çoğu zaman, yeterince uyuduğumuzu ve neden yorgun olduğumuzu ve tükendiğimizi bilmediğimizi düşünebiliriz. Diyetle ya da yeterince egzersiz yapmakla suçlanmanız kolay değil ya da iş size zarar veriyor. Ve evet, bu şeyler eksik enerjinizin gizemini etkiliyor.
Bu günlerde, dijital çağda, dış kaynaklardan sürekli olarak uyarılırken sağlıklı bir uyku rutini oluşturmak daha da zordur - haberler, sosyal medya ve bu bekle, bu çılgın dünyada neler oluyor?
Cep telefonu bağımlılığının yadsınamaz olduğu ve ayrıca zihinsel, duygusal ve fiziksel esenliğimizi etkilediği bir zamanda yaşıyoruz. İnsanların gecenin her saatinde dikkatlerini talep eden e-postalarından şikayet ettiklerini duydum.
Farkında olduğumuzdan daha fazlasını içselleştiriyoruz ve içselleştiriyoruz ve hepimize biraz dinlenmeliyiz. Bu yüzden dokuz saatlik bir gece uykusu zorunludur.

Kaçınılması gereken 4 Kötü uyku alışkanlığı

Beyinlerimizin işlenmesi ve gevşemesi için uykuya ihtiyacı var. Sağlıklı bir uyku hayatını nasıl yapılandıracağınız konusunda bir kayıp varsa, bunlar kaçınmak için bazı alışkanlıklardır.

1. Uyurken telefonunuzu başınızın yanına koyun.

Uyurken telefonunu yastığın altına mı sokuyorsun? Telefonunuza güveniyor ve sabah uyandırmak için alarm olarak kullanıyor musunuz?
Güne başlamak için cep telefonunu kullanmak iyi bir fikir değil. E-postanızı veya diğer sosyal ağlarınızı, alarmınızın tetiklediği ikinci noktayı kontrol edip kötü bir ruh halinize eğilimli olacaksınız.
Temiz bir kafa, yakındaki hiçbir elektronik cihazla hızlı ve kolay bir şekilde uykuya dalmayı başaracaktır. Ve, geri yüklenen hissi uyandıracaksın.

2. Yatak odasında teknoloji cihazları.

Teknoloji aygıtlarında ışıklar var, çok parlak ışıklar. Aydınlık bir oda uyku bozukluğuna neden olacak veya iş ya da başka şeyler yapmak istediğinizi sağlayacaktır.
Pitch blackness, beyninizi yorgun ve uykuya hazır hale getiren kimyasal bir nörotransmitter olan melatonin'i işleyecektir. Örneğin, telefonunuzun ekranındaki mavi ışık, beynini gün ışığının düşünülmesiyle karıştırmak için yeterlidir.
Elektrikli diş fırçaları, televizyonlar, bilgisayarlar, bir difüzör ve diğerleri gibi elektronik cihazlar görülemeyecekleri bir konumda olmalıdır.

3. Dağınık bir ortam.

Dağınıklık, çamaşır yığınları, kağıt yığınları ve bir dağ kadar yükseğe kazabileceğiniz her şey asgari düzeyde tutulmalıdır.
Dağınık bir ortam, evin önündeki kötü gerginliği artırır ve bu “hissetmek için yapacak çok şey vardır” hissi verir. Eşyalarınızın küçültülmesi stres seviyelerine fayda sağlar, sakinliği artırır ve huzur duygusu sağlar.
Yaşlandıkça, her şeyi bir mekana istiflemek kolaydır. Dolaplarımız, garajlarımız veya bodrumlarımız çöplük alanı haline geliyor. Fakat bu şekilde yaşamak, zamanla, zihinsel ve fiziksel sağlığınızı rayından çıkaracaktır. O kadar çok şeyle ilgili hissettiğinizin ne kadar bunaldığını fark etmeyebilirsiniz.
Kalbin de zamanla stres ve yükü hissedecek. Minimalist olman gerektiğini söylemiyorum, hiç de değil.
Evinizdeki yükü hafifletebileceğinizi görmek için biraz zaman ayırın.

4. İşe yatma zamanı yakın.

Kendi patronunuzsa veya herhangi birinin günün herhangi bir saatinde sizi arayabileceği ve bir şey talep edebileceği bir işte çalışıyorsanız, hayır demek iyi olur.
Çağrı yapılmasını gerektiren bir alanda çalışıyorsanız zor olur. Sağlıklı sınırlar çizme ve yatmadan önce birkaç saat içinde rahatlamanız için zaman ayırma hakkına sahipsiniz.
Akşam yemeğinden sonra akşam rutini, kaosa son vermenin cevabı olabilir. Eğer kendinizi bu saatlerde rahatlamıyorsanız, dengede hissedersiniz.

Dahil etmek için 4 iyi uyku alışkanlığı

Tüm kötü uyku alışkanlıklarını bildiğinizde, hendelemelisiniz, işte iyi uyku alışkanlıkları:

1. Difüzöre yatırım yapın.

Bir difüzörün inanılmaz miktarda uyku faydası vardır. Yıllar boyunca uçucu yağlar, uykusuzlukları, uyku bozukluklarını tedavi etmek ve beynin yeniden canlandırılmasında ve akılda kaygıyı hafifletmek için kullanılmıştır.
Lavanta veya kediotu esansiyel yağları gibi uçucu yağlar en iyi uyku yardımcılarıdır. Lavanta rahatsız edici endişe odaklı düşünceleri hafifleterek, kan basıncını ve kalp atışını azaltarak sinir sistemini yatıştırır. Papatya özü yağı gibi bu yağlar, doğal olarak vücuda ve zihnin uykuya hazırlık sürecini başlatır.
Esansiyel yağları kullanmadan önce doktorunuza danışın ve sizin için uygun olduklarından emin olun.

2. Bir gece önce kıyafetlerinizi ve egzersiz kıyafetlerinizi giyin.

Bir sistem, uykuya müdahale eden stres ve anksiyetenin üstesinden gelmenin en iyi yoludur.
Sabahları sağlıklı bir kahvaltıda sıkma fırsatı için ayrılmış olmalı, kıyafeti seçmek ve koşturmak için acele etmeyin. Son zamanlarda bu olsaydınız, yatmak ve daha az çalkantılı bir uyanma yapmak için bir rutin kurmayı deneyin.
Harika bir gün, gerçekten bir gece önce başlıyor. Bunlar, gününüzün ve hayatınızın gidişatını uzun vadede değiştirebilecek dikkatli uygulamalar.

3. Farklı bir alarm tipi kullanın.

Sabahları uğultu, zil, iğrenç bir alarm için uyanmak yerine, doğrulamaları veya doğa seslerini uygulamayı deneyin. Ayarlayabileceğiniz alarm saatleri vardır, böylece size olumlu şeyler söyleyen sakinleştirici bir sese yükselebilirsiniz.
Telefonunuzdaki uygulamalar bunu yapabilir. Şok edici bir alarm öfkeyi tetikleyebilir ve özellikle de ses sizi gözlerinizi açtığınız anda küfür etmek istediğinizde uyandırır.
Sabahları iş gününüze rahatlamak için bir kriko-tavşan başlangıcı yapmamak gerekir.

4. Yatmadan önce meditatif bir aktivite yapın.

Yatamadan bir saat önce, aklınızdan gelen düşünceleri ortadan kaldıran bir şey yap. Bulaşıkları yıkamak ve mutfağı temizlemek, bir gün boyunca başınızı ve stresinizi temizlemenin iyi bir yoludur.
Dışarıda bir akşam yürüyüşü yapmayı deneyin ve çevrenizdeki nefes, ayak sesi ve doğayı dinleyin. Kısa bir süre için bile rahatlatıcı bir şeyler yapmak, aklı sakinleştirecektir.

Özetlemek

Bu yaşam tarzı uygulamalarını daha sağlıklı bir uyku hayatı geliştirmek için stratejiler olarak kullanabilirsiniz. Bir fark göreceksiniz. Zamanla, daha enerjik hissedersiniz ve güne sağ ayak üzerinde başlayacaksınız.
Erken sabah ve erken akşam karanlığı, beyninizin sağlıklı bir uyku / uyanma döngüsünü düzenlemesi için önemlidir, böylece günlük hayatınızda başarılı olabilirsiniz.
Share on Google Plus

About Diapers

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder