Kripto Para Birimi Nasıl Oluşturulur - Kendi Paranızı Oluşturun! - Sanal Blog Arsivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Kripto Para Birimi Nasıl Oluşturulur - Kendi Paranızı Oluşturun!


Eğer bir coder değilseniz ama Bitcoin, Dogecoin ve her geçen gün artan kripto-para biriminizi oluturmanız, kendi kendinize yaratmanız mümkün.
Kısacası: evet. Ancak, dalış yapmadan önce dikkate almanız gereken birkaç farklı seçenek vardır - ve akılda tutulması gereken bilgilendirmeler.

Bir coin ve bir jeton arasındaki farkı bilmek

İlk olarak, madeni para ile jeton arasındaki farkı anlamak önemlidir. Her ikisi de kripto paralardır, ancak bir sikke (Bitcoin, Litecoin, Dogecoin) kendi blok zincirinde çalışırken, bir simge, Ethereum gibi mevcut bir blockchain altyapısının üstünde yaşar. Bir blockchain en basit haliyle, bir ağ tarafından yapılan ve güvenli hale getirilen işlemlerin kaydıdır . Bu nedenle, paralar kendi bağımsız işlem defterlerine sahipken, jetonlar, işlemleri ve mülkiyeti doğrulamak ve güvence altına almak için temel ağın teknolojisine güvenir. Genelde madeni paraları transfer etmek için kullanılırken, jetonlar fiziksel nesnelerden etkinlik biletlerine ve sadakat puanlarına kadar neredeyse her şey için bir “sözleşme” oluşturabilirler.
Jetonlar genellikle mevcut madeni para karşılığında ilk para teklifi (ICO) olarak bilinen bir kalabalıkla serbest bırakılır ve bu da oyun platformları veya dijital cüzdanlar gibi projelere kaynak sağlar. Bir ICO'nun satın alma işlemini yapmak için altta yatan para birimini kullanarak paraları satın almaya benzer şekilde sona erdikten sonra hâlâ halka açık bağışlar alabilirsiniz.
Herkes bir simge oluşturabilir ve bir kalabalığı yönetebilir, ancak ICO'lar, içerik oluşturucuların parasını alıp koştukça gittikçe daha çılgın hale geldi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ICO'ları parçalamakta ve hisseleri hisse senedi gibi düzenlenmesi gereken menkul kıymetler olarak işlemeye devam etmektedir. SEC, yatırımcıların bir ICO’da başlatılan jetonları satın almadan önce araştırmalarını yapmaları konusunda uyarıyor.
Yazarken, CoinMarketCap kamu borsalarında 895 jeton ve 679 jetonulistelemektedir. Bununla birlikte, tüm belirteçler borsaya gitmedi, ancak - Ethereum analitiği sağlayan Etherscan, arşivinde 71.000'den fazla jeton sözleşmesi içeriyor Kripto piyasası değişkenken, uzmanlar bu fikri benimseyen daha çok insanın olgunlaşmaya devam edeceğine inanıyor .
Cryptocurrency'ın ardındaki en önemli fikir, temeldeki kodun herkes tarafından erişilebilir olmasıdır - ancak bunun anlaşılması kolay değildir. Kendi jetonlarınızı ve jetonlarınızı yaratmanın yolları.

Kendi Blockchain'inizi Oluşturun - Veya Mevcut Bir Cyripto Parayı Geç

Bu yöntemlerin ikisi de oldukça fazla teknik bilgiye veya meraklı bir geliştiricinin yardımına ihtiyaç duyar. Madeni paralar kendi bloklarında olduğu için ya bir blockchain inşa etmeli ya da var olanı almalı ve yeni madalyonuz için değiştirmelisiniz. Birincisi, ciddi kodlama becerilerini alır ve süreç boyunca size yol gösterecek öğreticiler olsa da , belli bir bilgi seviyesine varırlar ve tam anlamıyla çalışan bir madeni parayla bitiremezsiniz.
Alternatif olarak, mevcut bir blockchain'i Github - Litecoin'de bulunan açık kaynak kodundan alarak, örneğin birkaç değişiklik yaparak ve yeni bir adla yeni bir blockchain ( Garlicoin gibi) başlatarak çatallandırabilirsiniz . Yine bu, kodu anlamanızı gerektirir, böylece neyi değiştireceğinizi ve niçin değiştireceğinizi biliyorsunuz.

Bir Cryptocurrency Oluşturma Platformu Kullanarak Bir Coin veya Jetonu Başlatın

Bu seçenek ortalama kişi için en uygun olanıdır - bir oluşturma hizmeti teknik işi yapacak ve bitmiş madeni parayı veya jetonu size geri gönderecektir. Örneğin, CryptoLife aslında özel bir jeton kuracak ve yapmanız gereken tek şey, logodan, bir bloğu imzalamak için verilen para sayısına kadar olan parametreleri girmek. (Yani, iş için açık olduklarında - basın süresi itibariyle, siparişler şu anda kapalıdır.) Sadece bir isim ve bir sembol sağlamanızı gerektiren önceden oluşturulmuş şablonlara sahipler. Bu hizmetin taban fiyatı 0,25 BTC'dir (bu yazının başına 2002 $) ve bir kaç gün içinde kodunuzun kaynak kodunu alacaksınız. WalletBuilders , 0.01 BTC'den başlayarak ücretsiz bir test sürümü ile başlayan benzer bir hizmete sahiptir.
Ayrıca bir kamu ICO'su olsun ya da olmasın bir sembol (aslında akıllıca bir sözleşme) oluşturabilirsiniz. Jetonlar herhangi bir varlığı, bir konser biletinden ya da oy hakkından bir kalabalığa ya da bir fiziki para birimiyle finanse etmeyi sağlayabildiğinden, arkadaşlarınız arasında alışveriş yapmaktan başka gerçek değere ya da ciddi bir amaca sahip olmayan bir jeton da oluşturabilirsiniz. Bu, daha hızlı, daha basit ve daha ucuzdur, çünkü yeni veya çatallı bir blockchain oluşturmak ve sürdürmek için zaman ve çaba gerektirmez ve bunun yerine Bitcoin veya Ethereum için kullanılmakta olan teknolojiye güvenir.
Yaygın bir ürün, Ethereum blockchain üzerine inşa edilenler için bir standart olan ERC-20 jetonudur. Bu belirteç sözleşmeler için kod ve crowdsales da çok iddialı için kullanılabilir, ancak süreç boyunca size yol gösterecektir kullanıcı dostu platformlar vardır.
Örneğin, CoinLaunch's CoinCreator ile, sizi Ethereum ağına bağlayan MetaMask eklentisini tarayıcınıza eklemeniz ve ardından kendi jetonunuzu oluşturmak ve ICO'nuzu başlatmak için videolarını takip etmeniz gerekir. Platform, yatırımcılar için ikramiye ve hakeme takvimi oluşturma ve hatta kalabalık bir konsepte imza atama sözleşmesi başlatma seçeneği sunuyor. Jeton sözleşmesi işlemi ücretsizdir ancak CoinLaunch, her ICO'dan bir komisyon alır (çok fazla paraya bağlı olarak% 4-10).
Kripto meraklıysanız, jeton sözleşmeleriyle deneme cezası yoktur. Örneğin, CoinLaunch'ı kullanarak bir ERC-20 jetonu ile başlayın; arkadaşlarınıza dağıtabiliyorsunuz ve sonra barda içki satın alan kişilere nakit olarak para verebiliyorsunuz. Parasal bir değer veya bağlılık söz konusu değildir, ancak bu, teknik öğelerin yanı sıra belirteçlerin nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir ICO muhtemelen yanlış gözlem için artan düzenlemeler ve cezalar nedeniyle geçici gözlemci için uygun olmayacaktır.
Daha geniş bir kitle için maddi değeri olan bir madeni parayı oluşturmak, satın almak ve satmak için bir adım daha ileriye gitmek istiyorsanız ve kodlama deneyiminiz yoksa muhtemelen bir veya daha fazla geliştiricinin yardımını isteyeceksiniz. Para biriminizi oluşturmak için bir hizmet kullansanız bile, bunu korumanız gerekir - bunun ucuz veya risksiz olmayacağını bilin. Subreddit r / coindev gibi ve siteler CodementorX projeniz için kripto geliştiricileri ile bağlayacaktır.
Bir kripto para biriminin teknik olarak oluşturulması, başarılı bir kripto projesinin başlatılmasının en zor kısmı değildir. Asıl iş, madeni para ya da jeton değerini vermek, altyapıyı oluşturmak, korumak ve başkalarını satın almaya ikna etmektir - Garlicoin, Dogecoin ve PepeCoin gibi memurlar bile, teknolojiyi kararlı tutmak için geliştiricilere ve kullanıcılara yönelik ekiplere sahiptir. ve toplum nişanlandı. Çok sayıda kripto paralar başarısız, hatta yasal bir bakış açısından bile sorgulanabilir , çünkü ICO iyi niyetle yaratılmamıştı ya da madeni para kalıcı bir çıkar sağlayamadı. “Shitcoin” terimi bir nedenden dolayı vardır.

Share on Google Plus

About Diapers

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder