Sosyal İçerik Platformu Nedir? - Sanal Blog Arsivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Sosyal İçerik Platformu Nedir?

Sosyal İçerik Platformu nedir? Sorusu günümüzde birçok kişinin merak ettiği bir soru. Aslında Sosyal içerik platformu kavramına günümüz insanları çok alışkın olsa dahi tam olarak tanımını bilmiyorlar. Hatta büyük bir kavram karıştırması da söz konusu. Blog Aracı'da bu kavramı yansıtan sitelerden bir tanesidir.

Tabi bazılarının köşe yazarları gibi özellikleri de mevcut, oldukça çeşitli işlevsellik sunan sosyal içerik platformları ile esas alınan konu güncellik ve dijital dönüşüm. 


Sosyal içerik platformu tanımına baktığımızda göreceğimiz şey en basit haliyle insanlara sosyal içerik sunan eğlence tabanlı platformlardır. Eğlence tabanlı olması önemli, çünkü bu platformlar klasik habercilik anlayışı ile ilerlemezler daha çok magazinsel ya da gündem üzerine olan yani daha çok eğlenceye hitap eden haberler ile ilerlerler.

Tabii ki de sosyal içerik platformlarının yaptıkları tek şey haber değil. Sosyal içerik platformları kullanıcıların sitelerinde geçireceği en yüksek süreyi sağlayabilmek için bir sürü ek içerik yapıyor. Bunlar anket, test, video, foto galeri gibi içeriklerdir. Ürettikleri bu içerikler sayesinde kullanıcının geçireceği vaktin eğlenceli, kaliteli ve uzun olmasını sağlıyor. Sosyal içerik platformları internette eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmek isteyen insanların ilk tercihi haline gelmiş bulunmakta.

Sosyal içerik platformları sosyal medya kavramı ile oldukça karıştırılsa da aslında temelde çok farklı şeylerdir. Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medyalarda kullanıcı marka bilinirliği sayesinde kazanılırken sosyal içerik platformları kullanıcılarını arama motorları sayesinde kazanıyor. Bu yüzden sosyal içerik platformlarının SEO ( arama motoru optimizasyonu ) oldukça önemlidir.


Share on Google Plus

About Diapers

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder